GREENWICH VILLAGE RESIDENCE

USA, New York, New York

- 2018
A smart combination produces results greater than the sum of its parts.
Living Room
Gallery
Dining Area
Kitchen Area
Kitchen
Kitchen
Master Bedroom
Master Bath
Second Bedroom
Second Bath
Home Office
Powder Room
Media Center Millwork
Media Center Millwork
Kitchen Millwork
Dining Area Millwork
Master Bedroom Millwork
Living Room
Gallery
Dining Area
Kitchen Area
Kitchen
Kitchen
Master Bedroom
Master Bath
Second Bedroom
Second Bath
Home Office
Powder Room
Media Center Millwork
Media Center Millwork
Kitchen Millwork
Dining Area Millwork
Master Bedroom Millwork

Design Team

Jordan Parnass

Marijke Huelsmann

Elizabet Bereslavskaya

Philip Weller

Mithila Poojari

Jake Finnicum

Daniel Chimes

Contractors

In House Group Contracting

Photography

Barkow Photo

Instead of moving to a bigger space, the best option for this Greenwich Village client was to acquire the unit next door and combine two apartments into one.
 
In spite of the floor’s panoramic views, each apartment suffered from the tight proportions and low ceilings typical of post-war high rises.
 
What began with a pair of tight galley-style kitchens, small baths and basic bedrooms has now transformed into an elegant light-filled modern home.
 
The expanded unit features three bedrooms, two and a half baths, an entry gallery and a generous living and dining area. 
 
An open cook’s kitchen and adjoining dining room make extensive use of custom millwork that blends storage and flexibility seamlessly into the spaces.
 
The abundant natural daylight is complemented by a mix of minimal sconces, low profile ambient recessed lighting and pendants in selected areas.