BOERUM HILL HOUSE 2

USA, New York, Brooklyn

- 2013
An historic townhouse is playfully updated for modern family life.
Dining Area and Media Cube
Kitchen and Pantry
Parlor Entry and Stair
Living Room
Dining Area and Media Cube
Kitchen and Pantry
Parlor Entry and Stair
Living Room

Design Team

Jordan Parnass

Tyler O'Rielley

Sean Karns

Consultants

A Degree of Freedom

Contractors

Supreme General Contracting

Photography

Sean Karns

The owners of this 1890's townhouse enjoy a loft-like open kitchen and den which serves as the hub of their busy family life.

Removing partitions and adding glass doors brings light and air into the garden level floor, and allows views into the rear yard.  A color-shifting metallic wallpaper clads a washroom cube containing dining accessories and A/V equipment for the family room.

The existing stairs up to the parlor and bedroom floor beyond were stripped and striped with a reverse-runner paint pattern.  An enlarged opening from the hallway provides a better connection to the restored historic details and trim in the parlor living room and home offices.