BATTERY PARK STUDIO

USA, New York, New York

- 2011
A carefully designed millwork piece solves the classic studio layout problem.
The lofted cube creates an elegant sleeping and storage area.
Dual use shelf-steps lead up to the lofted bed.
An integrated night-stand and book shelf area.
Storage and desk space opposite the loft cube.
The countertop is elevated off the top of the cabinet doors, disguising a hidden pull.
The lofted cube creates an elegant sleeping and storage area.
Dual use shelf-steps lead up to the lofted bed.
An integrated night-stand and book shelf area.
Storage and desk space opposite the loft cube.
The countertop is elevated off the top of the cabinet doors, disguising a hidden

Design Team

Jordan Parnass, Anthony Moon, Sean Karns

Contractors

Workshop Design Build (Desk/Storage), NR Wood Design (Loft Cube)

Photography

Sean Karns

The classic challenge of the studio apartment - how to separate the sleeping area from the living space - is solved via a custom-fabricated millwork insertion. Incorporating space for a queen bed, as well as cabinets, an integrated ladder, deep storage below, and books and display shelving on the side, the unit functions as an elegant room divider furniture piece. The unit was pre-fabricated off site and required only a day for assembly and installation.