BATTERY PARK RESIDENCE

USA, New York, New York

- 2014
A sleek downtown residential space maximizes views and flexibilty.
Living Room Workspace
Living Room With Panels Closed
Concealed Dining Table
Dining Table
Apartment Entry
Kitchen Area
View from Living Room to Deck
Master Bedroom
Bedroom Millwork
Bedroom Millwork
Living Room Workspace
Living Room With Panels Closed
Concealed Dining Table
Dining Table
Apartment Entry
Kitchen Area
View from Living Room to Deck
Master Bedroom
Bedroom Millwork
Bedroom Millwork

Design Team

Jordan Parnass

Sean Karns

Ryan Novi

 

Contractors

Supreme General Contracting

Photography

Carlos Gastelum

The clients for this residential project came to us seeking a solution to minimize clutter and maximize flexibilty for their high floor unit in New York's Battery Park City.  The apartment's small interior footprint is tempered by a large roof deck with expansive views of downtown manhattan, so maintaining a strong visual connection to the outdoor space was a priority.

 

Our solution was to create a series of "active wall" millwork insertions that use folding and sliding partitions to conceal and reveal workspaces, doors, storage, dining and video screens.  The panels serve as a unifying visual motif beginning at the enrty foyer and extending into the living room, bedrooms, bath and kitchen areas.